diumenge, 1 de febrer del 2015

El Camp de la Bota i la memòria històrica protagonitzen una exposició

 
L’afusellament de més de 1.700 persones a la platja del Camp de la Bota (Barcelona) durant la Guerra Civil i la postguerra, va motivar que Francesc Abad posés en marxa un projecte artístic de memòria històrica, que ara arriba a la Sala d'Exposicions de la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General de la UAB.    
"El nostre benestar està construït sobre l'oblit. Aquest oblit és una injustícia sobre la qual s'edifica el nostre present" diu l'autor del projecte artístic Francesc Abad
   
29/01/2015
El paper del testimoniatge és cabdal en la construcció d’aquesta aposta artística, però, lluny de vendre una imatge excessivament comercial o carrinclona, les experiències viscudes esdevenen una eina útil per a fer un gir cap a la història i emetre una mirada retrospectiva justa i una connexió viva amb el present.

"Aquest no és un lloc plàcid, sinó de mort" diu Francesc Abad en la pàgina web del projecte. Per a l'artista, "el nostre benestar està construït sobre l'oblit. Aquest oblit és una injustícia sobre la qual s'edifica el nostre present". I alhora es pregunta: "No hi ha una alternativa perquè els homes i les dones pensin d'una manera diferent al voltant del lloc on viuen, treballen i moren?".

"El Camp de la Bota" és un projecte en format arxiu que es desenvolupa en diferents direccions: una exposició, un web, cartells, catàlegs... de manera que es troba en constant construcció. Fins a dia d’avui, l’exposició itinerant ha visitat poblacions com Mataró, Roda de Ter, Mollet del Vallès, Terrassa o L’Hospitalet de Llobregat.

Amb tot, l’objectiu de l’exposició és ajudar a la recuperació d’una memòria històrica tan oblidada i tan necessària, i alhora reflexionar sobre els usos de la cultura i la transformació de l’espai públic en una societat globalitzada.
 
Edificio N
Campus de la UAB
08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès)
Tlf: 935814004

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada