diumenge, 22 de febrer del 2015

El PP s'oposa a excloure les formacions feixistes i totalitaristes del registre de partits

 
La proposta de CiU troba incomprensible la tolerància actual respecte de determinats amb aquesta ideología
 
VilaWeb - ACN 17/2/15
El PP s'ha oposat a una proposició no de llei impulsada per CiU per excloure del registre de partits les formacions amb ideologia feixista i totalitarista. Malgrat que els populars han expressat la seva 'enèrgica repulsa' a tots els nacionalismes extrems, al feixisme i al totalitarisme, han argumentat que la iniciativa 'no preserva l'esperit garantista de la constitució' espanyola. Els socialistes entenen que la proposta de la federació deixa en mans del govern la revisió i la decisió d'excloure aquestes formacions. Sostenen que no hi donen suport per una qüestió de forma i s'han abstingut en la votació. La iniciativa no ha prosperat per la majoria parlamentària del PP.
 
La diputada popular Teresa García Sena ha expressat 'l'enèrgica condemna i repulsa' del seu grup a qualsevol d'aquestes manifestacions ideològiques però ha argumentat la seva negativa a la iniciativa de Convergència i Unió assegurant que 'no preserva l'esperit garantista' de la constitució ni cobreix l'actuació dels funcionaris responsables del registre de partits polítics als que deixa 'totalment desemparats'. És per això que ha demanat a Convergència i Unió que 'procuri una modificació de la Llei de Partits que defineixi i delimiti els criteris per inscriure un partit polític' 

El diputat socialista Miguel Ángel Cortizo també ha expressat el rebuig del PSOE cap a qualsevol plantejament totalitarista en considerar que no es poden acceptar 'aquells que volen destruir els drets i les llibertats de les persones'. Malgrat tot, els socialistes entenen que la proposta de CiU passa per concedir al govern de torn la capacitat de 'revisar i d'excloure' les formacions per la seva ideologia. És per això que no han donat suport a la iniciativa de CiU en la votació i s'hi han acabat abstenint. 'Cal introduir una legislació més clara i contundent', ha assenyalat Cortizo.  

El diputat de CiU a la cambra baixa Feliu Guillaumes ha estat l'encarregat de defensar la iniciativa de la federació tot titllant 'd'incomprensible' la tolerància actual respecte de determinats grups d'ideologia totalitària feixista. 'Estem molt estranyats amb aquest tipus de tolerància', ha subratllat Guillaumes, per afegir que 'la cosa va arribar a l'extrem quan vam llegir la legalització a l'Estat espanyol del grup obertament nazi Amanecer Dorado'. 'En aquest cas el terme nazi no és cap eufemisme perquè han cridat en diverses ocasions Heil Hitler', ha assenyalat. 

'No demanem endurir la llei de partits sinó s'apliqui la legalitat vigent i que es revisin els procediments per tal d'aplicar-la a tothom a prou rigor', ha subratllat el diputat de Convergència i Unió.     

L'Esquerra Plural hi dóna suport però diu que és una proposta 'tèbia'
Per la seva banda, l'Esquerra Plural ha expressat el seu suport a la iniciativa de CiU malgrat que l'han titllat de 'tèbia' . 'La nostra proposta era més dura i més clara que la de CiU ja que apostava per la condemna i la prohibició d'aquests partits que no respecten els valors democràtics', ha conclòs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada