dissabte, 16 de maig del 2015

El Raval diu no a la Islamofòbia: Defensem la nostra convivència en la diversitat!


Dijous 21 de maig, a les 19h, davant de l’estàtua del Gat de Botero a la Rambla de Raval

Unitat contra el feixisme i el racisme 15/5/15
En campanya, i en política, no tot s’hi val. Aquest matí Ciutat Vella s’ha llevat amb les bústies plenes de publicitat del Partit Popular (PP) per a les eleccions municipals. En un dels fulls s’hi llegeix com a eslògan: “El Raval no puede convertirse en un gueto islámico”. Des del Grup de Ciutat Vella de la Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) ens agradaria dir que estem sorpreses, però malauradament no és així, ja que les darreres declaracions públiques de l’alcaldable del PP a Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ja apuntaven en aquesta mateixa línia discursiva parlant de “gueto jihadista”. No obstant això, sí que volem manifestar el nostre rebuig i la nostra màxima indignació.

La proliferació del discurs de l’odi i la xenofòbia – aprofitant el creixement de la islamofòbia arreu d’Europa – en partits establerts i amb representació al consistori només fa que normalitzar i enfortir aquests plantejaments xenòfobs. Com hem observat també en altres localitats del país, és una evidència que el PP adopta fórmules publicitàries i posicionaments propis de partits manifestament feixistes i racistes, com ara Plataforma per Catalunya, per tal de no perdre vots de certs col·lectius davant d’aquestes formacions i guanyar-ne de nous. Utilitzant, sense cap mena d’escrúpol, els valors democràtics com a moneda de canvi per assolir interessos de partit.

 Gueto islamista”, el problema és la religió que podem compartir un grup de ciutadanes? Entenem, doncs, que a Barcelona també hi ha barris que són guetos catòlics? Assenyalar veïns i veïnes del Raval que comparteixen un tret comú, com ara ho és la seva confessió religiosa, com a responsables de suposats problemes per tal d’estigmatitzar-los és una pràctica pròpia del feixisme. Els eventuals problemes que es poden donar en una comunitat són sempre una responsabilitat col·lectiva, a l’igual que ho són les seves solucions.

El PP, com ja va fer en la campanya de les eleccions municipals de 2011, lluny de contribuir a cercar solucions intenta dividir-nos entre bones i males ciutadanes en funció de les nostres creences i/o origen, i d’això sí que se’n diu generar conflictes. Igual que és de dubtosa eficiència la seva política exterior, no oblidem que parlem d’un partit de govern a escala estatal que ha abanderat guerres sagnants. Així com segueix polítiques econòmiques post i neocolonials que empobreixen els estats en vies de desenvolupament, en lloc de donar-los suport per millorar les seves condicions de vida, de manera que tot plegat contribueix a que part de la seva població es vegi obligada a migrar.

Des de la Unitat Contra el Feixisme i el Racisme volem fer palesa la solidaritat de tot el veïnat, amb independència del seu origen, condició o confessió, davant d’aquest atac que ens afecta a totes. No es pot negar que el Raval és divers. Justament aquesta diversitat de cultures i creences de les persones que hi viuen és la que el fa ric. Ens sentim orgulloses del barri que tenim, un barri d’acollida on hi conviuen persones dignes i treballadores.

Aprofitem per fer una crida a tota la ciutadania i a les formacions polítiques a rebutjar aquests posicionaments xenòfobs i que aquestes darreres es comprometin a no pactar-hi sota cap circumstància, tal com poden fer signant la Declaració de les candidatures contra el feixisme i la xenofòbia que impulsa la UCFR.
 
Per aquest motiu, us convoquem a un breu acte per reafirmar la unitat i solidaritat del barri davant d’aquest agressió, dijous 21 de maig, a les 19h, davant de l’estàtua del Gat de Botero a la Rambla de Raval.
 
Unitat Contra el Feixisme i el Racisme Ciutat Vella
Més informació: ucfrciutatvella@gmail.com
Facebook: ucfrciutatvella

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada