diumenge, 2 d’agost del 2015

La foto del rei del saló de plens de Torredembarra es redueix a mida carnet


Prospera la moció de la CUP tot i els vots en contra de Ciutadans, el PP i Unió

Naciódigital - Guillem Bargalló - Torredembarra 1/8/15
El ple d'aquest divendres a Torredembarra tenia fins a 21 punts, tres qüestions sobrevingudes i precs i preguntes. La sessió ha començat amb més de tres quarts d'hora de retard perquè s'ha allargat la comissió informativa prèvia. I, aquest ple ha tingut dues cares: les mocions de caràcter ideològic, lligades a l'anomenat procés català, i les que feien referència a Torredembarra, on totes les que han entrat a plenari s'han aprovat per unanimitat. Dos plens, doncs, en una mateixa sessió, una tònica que podria seguir en els pròxims mesos, quan les eleccions catalanes i espanyoles també marcaran les sessions municipals.

La primera proposta debatuda, i probablement, la més mediàtica, era la que proposava reduir la fotografia del rei Felip VI a mida carnet. La llei obliga a tenir-la penjada al saló de plens, però no especifica les dimensions de la imatge. Toni Sacristan, regidor cupaire ha desplegat el seu argumentari per defensar la proposta, que ha comptat amb el suport de l'Alternativa Baix Gaià i Esquerra. Avui Democràcia s'ha abstingut argumentat que són una formació municipalista, mentre que la regidora convergent Anna Magrinyà hi ha acabat votant a favor, mentre que Joel Navas, d'Unió ha votat en contra, així com el Partit Popular i Ciutadans.

El principal debat ha estat entre Toni Cruz i Toni Sacristan, al voltant de la figura del Rei, sobretot la de Joan Carles i fins i tot s'ha debatut sobre la seva participació al 23-F. El PSC també ha volgut marcar el seu caràcter republicà, tot i que s'ha acabat abstenint, de manera que la moció s'ha aprovat amb 8 vots a favor l'abstenció dels socialistes i Rosa Maria Guasch i el vot contrari popular, de Ciutadans i de Navas.

Toni Sacristan ha tancat el debat "regalant" al consistori la imatge de Felip VI mida carnet, amb la voluntat que el canvi de fotografia "no suposi cap despesa per a l'Ajuntament de Torredembarra".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada