dilluns, 12 de setembre del 2011

Col·loqui Internacional 'De l'exili a la deportació'

Del 3 al 6 d'octubre de 2011
Museu d'Història de Catalunya
Plaça Pau Vila, 3, Barcelona

A la fi de la Guerra Civil, centenars de milers d’espanyols creuaren la frontera amb França fugint del feixisme i foren internats en camps de concentració. Amb l’avançament de l’exèrcit alemany, el maig de 1940 molts d’aquests espanyols i catalans van caure en mans dels nazis. Prop de 40.000 van ser integrats en companyies de treball a França i Alemanya. La gran majoria van ser internats en Stalags com a presoners de guerra i uns 10.000 van ser dirigits als camps de concentració de Mauthausen, Dachau, Buchenwald, Sachsenhausen, Bergen-Belsen, Ravensbrück, Treblinka, Auschwitz o Neuengamme. Més de la meitat van morir als camps. El Govern franquista se’n desentengué, ja que foren considerats “rojos que no eren espanyols”.

Aquest col·loqui, que s’emmarca dins d’un projecte europeu amb suport de la UE, pretén situar en el panorama internacional l'episodi de la deportació espanyola en els camps nazis. També pretén reflexionar sobre la construcció de la democràcia a Europa des del període d’entreguerres fins als nostres dies per a fomentar una ciutadania europea conscient dels valors dels drets humans i de la democràcia.



Memorial Democràtic

2 comentaris:

  1. Hola Mª José.

    Muchas Gracias por colaborar con el logo en tu blog solicitando la preservación de las ruinas romanas encontradas en las obras del AVE a su paso por La Sagrera.

    Tu blog ya está incluido en la lista de bloguers colaboradores.

    Un saludo.

    ResponElimina
  2. Avui ho he vist en la premsa, però saps que ocorre? hi ha gent que li sembla com sempre normal, si hi ha jaciments per molts llocs, he hagut d'escoltar

    Guarda les fotos com un tresor! va a ser l'única manera de poder visitar-la

    ResponElimina