dijous, 10 de gener del 2013

Exposició “Art i Guerra” al Museu de Badalona

Bloc de la Biblioteca del Pavelló de la República - 6 Jan 2013
Ens ha semblat interessant comentar-vos que el Museu de Badalona acull des de fa uns mesos l’exposició Art i Guerra, una  mostra que reflecteix com va afectar la Guerra Civil al patrimoni cultural català i badaloní.
Durant la Guerra Civil, es va produir la destrucció de la riquesa cultural per motius ideològics, com en el cas d’edificis i obres d’art religiosos, o per la violència del moment, com van ser els saquejos i els bombardejos que van afectar a biblioteques i arxius, edificis històrics i jaciments arqueològics. En el cas de Badalona, ​​la guerra va destruir l’arxiu parroquial i unes pintures de Viladomat de l’església de Santa Maria. En canvi, es va poder conservar la Cartoixa de Montalegre i la seva biblioteca, gràcies a la intervenció del Comitè de Milícies i de Salut Pública de Badalona i les restes arqueològiques del moment, que van ser cobertes per conservar.
Malgrat els estralls de la guerra, hi va haver persones que van lluitar per protegir aquests béns. Precisament la mostra ret homenatge a la feina de salvaguarda que van realitzar aquestes persones.
Entre les activitats que es duen a terme paral·leles a l’exposició, destaquem que el dijous 17 de gener, a les 19.30h hi haurà una conferència sobre el patrimoni històric-artístic durant la Guerra Civil, que anirà a càrrec de l’historiador badaloní  Joan Villarroya, usuari i  bon amic del CRAI Biblioteca Pavelló de la República.
Teniu temps fins el dia 27 de gener per visitar-la!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada