dissabte, 5 de gener del 2013

Un poble de Lleida retira el nom del Rei d'un carrer

VilaWeb - 04.01.2013 LLEIDA, 4 (EUROPA PRESS)
Alcanó, un petit poble de la província de Lleida de 250 habitants, retirarà el nom del Rei d'una dels seus carrers a final de gener, segons ha confirmat a Europa Press l'alcalde, l'independent Sebastià Ricart.

Ricart ha explicat que fa tres anys els veïns van plantejar retirar el nom del carrer Joan Carles I a través del bústia de suggeriments de l'Ajuntament, una proposta que va ser desestimada per l'equip de govern i que ara ha estat aprovada en ple.

L'alcalde considera, a títol personal, que retirar el nom del Rei "és equiparable a retirar símbols franquistes", segons ha publicat el diari Segre.

El ple va acordar el 12 de desembre canviar el carrer Joan Carles I pels Escoles, nom pel qual la coneixen alguns veïns, i la proposta està en fase d'exposició pública per la qual cosa a final de mes es produirà el canvi.

Alcanó, un dels més de 140 municipis lleidatans que forma part de l'Associació de Municipis per la Independència, va posar el nom del Rei a aquest carrer en els anys vuitanta, quan uns nens del poble van participar en un concurs sobre la figura del monarca, que aquest dissabte fa 75 anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada