dijous, 7 de març del 2013

Dues feministes detingudes per homenatjar una miliciana assassinada pel feixisme

La Guàrdia Urbana de Barcelona va reprimir una acció pacífica que consistia en enganxar un cartell amb el nom d'Elissa Garcia a sobre de la placa del carrer de les Monges 
Lliberta.cat 7/3/13
La Guàrdia Urbana de Barcelona va detenir diumenge passat dues militants feministes i va identificar i perseguir diversos veïns del barri de Sant Andreu en el marc d'una acció simbòlica per batejar l'actual carrer de les Monges amb el nom d'Elissa Garcia, una andreuenca cooperativista i miliciana que va ser assassinada per les tropes feixistes al front d’Aragó l’any 1936 mentre lluitava contra l’alçament militar. 

La CUP del barri de Sant Andreu ha condemnat l’actuació de la Guàrdia Urbana i s'ha sumat a les reivindicacions dels veïns del carrer on es va realitzar l’acció i que van baixar a donar suport als presents. 

La formació exigeix responsabilitats tant al Districte de Sant Andreu com a l’Ajuntament de Barcelona per una actuació que considera desproporcionada i demana l’arxivament de les actuacions contra les dues dones detingudes. Segons la CUP, "les acusacions de resistència, deslluïment de béns i immobles, manifestació il·legal i desobediència" no tenen fonament.

D'altra banda, critica que la Guàrdia Urbana enviés cinc cotxes al lloc per una acció pacífica que consistia en enganxar un paper amb el nom d’Elissa Garcia a sobre de la placa del carrer de les Monges.

Tot i les detencions, la CUP ha iniciat els tràmits per demanar el canvi de nom del carrer de les Monges pel d’Elissa Garcia amb la intenció de reivindicar la memòria històrica i el nom d’una cooperativista feminista i antifeixista del barri.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada