dilluns, 20 de maig de 2013

Un diari alemany es fa ressò de l'homenatge de Llanos de Luna a la División Azul nazi

El diari TAZ.de mostra perplexitat per l'actitud del govern espanyol

VilaWeb 19.05.2013
L'escàndol per l'homenatge de la delegada del govern espanyol a Catalunya a Sant Andreu de la Barca, María de los Llanos de Luna, a la División Azul nazi ha arribat a Alemanya. El digital TAZ.de se n'ha fet ressò amb un article en què mostra la sorpresa per un homenatge a combatents de l'exèrcit nazi a l'estat espanyol. Ni Llanos de Luna ni el govern espanyol no han fet cap gest de rectificació, ans al contrari, han justificat l'homenatge contra la petició de dimissió de la majoria dels partits.

El govern espanyol justifica Llanos de Luna
El govern espanyol no desautoritza María de los Llanos de Luna, ni la destituirà, tal com demana la Generalitat, per haver participat en un acte de la guàrdia civil on es va lliurar un diploma a la Hermandad de Combatientes de la División Azul nazi. Fonts de La Moncloa que cita l'ACN donen per tancada la qüestió amb el comunicat que va fer la guàrdia civil dijous, on adduïa que en aquell acte també s'havien homenatjat aviadors de la república, i recorden que un ex-membre de la División Azul ja va desfilar en els actes del dia de la hispanitat del 2004, quan José Bono era ministre de Defensa.

L'executiu espanyol lleva importància a la polèmica que ha causat l'actuació de Llanos de Luna i no fa cas de les demandes de la vice-presidenta catalana, Joana Ortega, que ahir mateix va demanar-ne la destitució, tot recordant que 'la delegada del govern espanyol acostuma a ferir els sentiments dels catalans'. Ortega recorda que no és la primera vegada que Llanos de Luna actua en aquesta direcció i que, en comptes de solucionar els problemes dels ciutadans, en crea de nous.

El govern espanyol diu que ja havia passat anteriorment que un membre de la División Azul fos honorat en un acte oficial. I destaca que l'any 2004, quan Bono era ministre de Defensa espanyol, va convidar una representació d'aquest cos a participar en els actes del dia de la hispanitat. A més, remarca que la guàrdia civil ja va donar explicacions aquest dijous en un comunicat on afirmava que totes les associacions que van participar a l'acte són 'legalment i degudament regulades' i que l'acte no tenia rerefons ideològic.

Informació relacionada:  
El govern espanyol paga subvencions a la Hermandad de la División Azul

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada