diumenge, 20 de juliol del 2014

L'Audiència de Barcelona no descarta que la bala de goma contra Quintana fos intencionada

Ester Quintana va rebre l'impacte d'una bala de goma a l'ull EDU BAYER
Directa.cat - Jesús Rodríguez 18/07/2014         
Nova resolució judicial en la línia d'esbrinar la veritat del cas Ester Quintana. La secció desena de l'Audiència de Barcelona ha emès un auto on estima el recurs de l'acusació particular de la veïna de la Verneda que va perdre un ull el 14 de novembre de 2012, i acorda que el delicte imputable als dos antiavalots acusats del tret de bala de goma no s'ha de circumscriure a una lesió imprudent, sinó que podria haver estat una lesió dolosa amb pèrdua d'òrgan principal o, en d'altres paraules, no es descarta que l'actuació fos intencionada. Aquest matís jurídic té una gran rellevància en el cas, ja que les penes es podrien incrementar fins a una forquilla d'entre sis i dotze anys de presó per al sots-inspector amb número de placa 3772 i per a l'escopeter amb TIP 14211. Les tres jutgesses d'aquesta secció de l'Audiència creuen que circumscriure el delicte dins del marc d'una imprudència seria prematur i no permetria que durant la vista oral es pogués determinar amb claredat com i per què es va disparar contra Ester Quintana.

Amb aquesta decisió es denega l'argumentari plantejat per l'advocat de la Generalitat, i durant el judici es dilucidarà si els policies eren conscients de la greu lesió que podien provocar abans d'ordenar disparar i de prémer el gatell, respectivament. El que sí es considera plenament contrastat a partir de la tasca d'investigació que ha fet el jutjat d'instrucció 11 de Barcelona, és que l'objecte que va impactar contra Quintana fou una bala de goma i que va ser disparada per un agent dels Mossos d'Esquadra.

Amb aquest auto, el màxim òrgan judicial català dóna un pas més enllà en la determinació de les responsabilitats penals del cas, i posa més difícil la tesi exculpatòria defensada encara a dia d'avui pel Departament d'Interior. Cal recordar però que Manel Prat, el Director General de la Policia el dia que Quintana fou ferida, va abandonar el seu càrrec ara fa tres mesos degut al desgast de la seva imatge com a conseqüència de la mala gestió del greu incident, i també pel cas de la mort de Juan Andrés Benítez. Felip Puig, però, es manté com a conseller del govern d'Artur Mas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada