dijous, 16 d’abril del 2015

II Jornada de Recuperació dels Búnquers de la Guerra Civil a Blanes

Túnel d'accès a un dels búnquers / JFG
Túnel d'accès a un dels bùnquers/ JFG
 
Ahir 11 d'abril es va realitzar en sessions de matí i tarda, entre les 10 i les 20 hores, la Segona Jornada de Recuperació dels Búnquers de la Guerra Civil, que es van construir a Blanes per fer front a un hipotètic atac per mar del bàndol franquista.

 

La crida que van realitzar perquè se sumessin persones per treballar en la recuperació dels búnquers va comptar amb aproximadament uns 80 voluntaris, la gran majoria joves. El treball que van efectuar va consistir a extreure la terra i brutícia acumulada en els túnels, així com iniciar la recuperació del tercer búnquer, situat en la paret del tram de l’Avinguda Europa, a prop del CAP de La Plantera.

A primeres hores de la tarda, aprofitant el descans per realitzar l’esmorzar, Míguel Míguel va recordar als presents la peripècia vital de Sebastià Piera i Llobera, militant històric del PSUC que va morir el 8 de març de 2014 als 97 anys, a Ajaccio (Còrsega).
 
Les eines i grups electrògens utilitzats en els treballs de recuperació van ser cedides per l’Ajuntament de Palafolls i un constructor local ja que l’Ajuntament de Blanes es va oposar a la cessió del material que habitualment utilitzen les brigades municipals.

Es va recordar la trajectòriva vital de l'històric militant comunista Sebastià Piera / Facebook de Víctor Catalan

Es va recordar la trajectòria vital de l’històric militant comunista Sebastià Piera / Facebook de Víctor Catalan
Igual que el passat any, vaig assistir com voluntària en els treballs de recuperació, en la foto al costat de dos companys de Blanes asseguts sobre l'entrada del niu d'ametralladoras

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada