dimecres, 19 de març del 2014

Estrena a Barcelona del documental sobre Yolanda González

 
Amics de Yolanda 18/3/14
Coincidint amb el 34è aniversari de l'assassinat de Yolanda González, s'estrena a Barcelona el documental”Yolanda al país dels estudiantes”. Un documental que tracta d'apropar-se a la persona de Yolanda González assassinada als 19 anys pel Batallón Vasco-Español en 1980. Yolanda era una activista estudiantil i del moviment obrer i militava en el Partit Socialista dels Treballadors.
 
El documental va ser seleccionat per ...a la seva exhibició en la passada 55ª edició del Festival Internacional de Cinema documental i curtmetratge de Bilbao ZINEBI, el passat mes de novembre, i tracta a través de diferents testimoniatges (la seva germana, amigues de l'adolescència…), conèixer la seva lluita en el moviment estudiantil, el seu assassinat a les mans d'Emilio Hellín Moro i Ignacio Abad Velázquez i tota la trama negra que s'amagava darrere del Batallón Vasco-Español fins a l'actualitat, quan el seu assassí ha va ser localitzat l'any passat treballant per a les diferents forces de seguretat de l'estat i en casos judicializados.
 
“Yolanda al país lxs estudiantes” ha estat dirigit per Isabel Rodríguez, companya de col·legi de Yolanda. Amb aquest documental Isa vol rendir un homenatge a la seva amiga i companya, apropar-nos al sentiment de terror que va haver de sentir en el moment del seu segrest i següent assassinat. Una altra motivació de la directora va ser la necessitat d'informar i conscienciar a la joventut, que excepte excepcions, desconeix gran part de la realitat de la transició política considerant-la com un període tranquil i pacífic.
 
La presentació del documental està organitzada per la Plataforma de familiars, amics i familiars de Yolanda González en col·laboració amb els Cinemes Girona. Intervendran David Fernández, diputat (CUP-AE) del Parlament de Catalunya i representants de Corrent Roig y de Lluita Internacionalista
 
El documental es projectarà el 19 de març a les 20.00 hores en els Cinemes Girona, carrer Girona, 175 Mº Verdaguer a Barcelona.
 
Barcelona, 16 de març de 2014
 
Plataforma de familiars, amics i familiars de Yolanda González

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada