dijous, 24 d’abril del 2014

Commemoració del 75è aniversari de la Guerra Civil i de l'inici de l'exili a Mollet del Vallès

Quatre Cantons,  (tanca del parc de Ca Mulà). En record a les víctimes dels bombardejos feixistes de 1938 i 1939. El monument en forma d'estrella d'acer, simbolitza la tanca del parc tal com quedaria deformada després de la caiguda d'una bomba.  El punt on va caure la bomba, hi ha un arbre que simbolitza el renaixement de la vida després de la destrucció.
Dia: 25/04/2014
Hora: 18.30 h
Organitza: Ajuntament de Mollet
Hi col·labora: Revista Vallesos
Lloc: Parc de Can Mulà. Av. Burgos - Av. Rafael Casanova 

L'acte començarà als Quatre Cantons, un lloc emblemàtic i ple de simbolisme. Va ser bombardejat, va ser camí de pas dels exiliats republicans, va veure desfilar les tropes feixistes que entraven a Mollet i en ell trobem el monument en homenatge a les víctimes dels bombardejos. Després de retre homenatge a les 24 persones que van morir en els bombardejos de 1938 i 1939 a Mollet, l'acte continuarà al Jardí Literari de la Biblioteca Can Mulà.

L'acte comptarà amb les intervencions de l'alcalde de Mollet, Josep Monràs; el periodista i director de la revista Vallesos, Vicenç Relats; la historiadora M. Àngels Suárez, que ha publicat nombrosos articles sobre la  guerra civil i la postgerra i és autora del llibre La Segona República i la Guerra Civil a Mollet del Vallès; Pilar Molins, filla de deportat assassinat al camp de Mauthuasen; i Júlia Martínez, testimoni i autora del blog Vivències.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada