diumenge, 14 de setembre del 2014

Netegen una esvàstica nazi que havien pintat a la tomba de Companys


Els operaris han eliminat el símbol feixista que havia aparegut a la part superior del monument que tapa la sepultura del que fos president de la Generalitat

VilaWeb - ACN 10/9/14
Els operaris del cementiri de Montjuïc han començat el dia netejant una pintada de la tomba del que fos president de la Generalitat Lluís Companys. El sostre del monument que tapa el fèretre del president assassinat pel franquisme va aparèixer fa uns dies amb una esvàstica nazi que algú havia pintat en color vermell. Els operaris han estat enviats a primera hora del matí perquè el símbol feixista fos netejat. Després de treballar tres operaris, la tomba torna a estar neta i sense la pintada nazi. La bretolada s'ha fet, justament, a les portes de la Diada, i no és la primera que pateix un símbol català en els darrers mesos.

Així, a més de l'esvàstica apareguda a la tomba de Companys, altres monuments simbòlics han estat maltractats darrerament. El bust en homenatge al mateix Companys a Tornabous, que va aparèixer sense el cap un matí; o el mític Pi de les Tres Branques de Berga, que va patir la mutilació d'un dels seus braçals, han estat alguns dels atacs més sonats dels darrers mesos a elements simbòlics del catalanisme polític.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada