divendres, 9 de juliol del 2010

El Memorial Democràtic, amb l’Estatut



08 de juliol de 2010

La lluita per la democràcia i l’autogovern de Catalunya forma part de l’ideari del Memorial Democràtic. Ho recorda el director del Memorial Democràtic, Miquel Caminal, en un editorial titulat “Volem tot l’Estatut”, que secunda la convocatòria de manifestació, el 10 de juliol, per manifestar un cop més els drets democràtics, que Catalunya és una nació i que no renuncia ni renunciarà al dret dels pobles a l’autodeterminació.

D'acord amb la llei del Parlament que el va crear, i sense impedir la seva projecció contemporània, el Memorial Democràtic centra la seva activitat en l'etapa 1931-1980, un període històric que inclou la reflexió sobre la reivindicació i consecució de dos estatuts: el de Núria, durant la Segona República, i el de Sau, durant la transició, aprovats respectivament el 1932 i el 1979.

En coherència, i després de que el Tribunal Constitucional hagi retallat ara el nou Estatut votat pel poble de Catalunya el 2006, el Memorial Democràtic es posa al costat de les institucions i entitats que convoquen la ciutadania a manifestar-se a Barcelona, el dissabte 10 de juliol (18.00 hores, passeig de Gràcia-Diagonal).


Més informació


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada