dilluns, 24 de maig del 2010

Petició de signatures de l'associació de familiars de REPRESALIATS PEL FRANQUISME


associació de familiars de

REPRESALIATS PEL FRANQUISME

Apartat de Correus 153
17600 FIGUERES
TEL: 680.39.59.33.

Creu de Sant Jordi 2006

Com familiar d’una víctima de la repressió franquista, afusellat a les tàpies del cementiri de Girona i enterrat en una de les fosses comunes, demano al President de la Generalitat de Catalunya recuperar les restes d’aquest ésser estimat i disposar-ne la destinació.

Desprès de més de 70 anys és molt important fer efectiu els drets dels familiars de les víctimes de la dictadura franquista a recuperar-ne les despulles, fent l’ADN de cada cos i una vegada recuperats els cossos, senyalitzar el lloc de l’enterrament com a espai de memòria, amb un monument. Hem pagat un preu molt alt per perdre el símbol del nostre sofriment. Aquest horror no deu reproduir-se mai més.

Totes les despeses derivades de les actuacions per a la localització i la identificació de les persones afusellades, són a càrrec de l’Administració de la Generalitat de Catalunya. D’aquesta manera es podra reconèixer i rehabilitar la memòria, de tots els que varen patir “persecució com a conseqüència de la defensa de la democràcia, i l’autogovern de Catalunya” o “a causa de llurs opcions personals, ideològiques o de consciència”.

Les 524 persones afusellades i enterrades en el cementiri de Girona estan identificades i sabem més o menys on estan enterrades.

Nom: ................................................. Cognom: .......................................................

DNI: .................................................. Nom de la persona afusellada: .......................

........................................................... Data d’afusellament: .....................................

Moltes gràcies per la seva ajuda,

Firma:


Fet el ............. a ................ de 2009

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada