dissabte, 11 de setembre del 2010

Exposició 'La lluita per la democràcia al Penedès, 1969-1979' i cicle Memòria Democràtica al Penedès


Exposició 'Lluita per la democràcia al Penedès, 1969-1974'
De l’1 al 19 de setembre
Espai Memorial Democràtic
Via Laietana, 69
Barcelona

Conferència i taula rodona 'El món agrari i la primavera republicana al Penedès, 1931-1936'
Dijous, 9 de setembre, 19 h

Conferència 'L’última defensa de Barcelona i itineraris de memòria democràtica al Penedès'

A càrrec de Ramon Arnabat i Jordi Farré

Dimecres, 15 de setembre, 19 h
Espectacle 'Cançons d’ahir per la memòria d’avui'

Amb Cesk Freixas i Sílvia Montells

Dijous, 16 de setembre, 19 h
L’exposició és un recorregut històric que explica la lluita per la democràcia a una comarca catalana: l’Alt Penedès, entre 1969 i 1979. Amb fotografies, documents i textos, retrata el règim franquista, la resistència, el moviment obrer, el moviment pagès i els moviments veïnals. La lluita per la democràcia al Penedès, 1969-1979 ha estat comissariada per Ramon Arnabat i Jordi Farré, i organitzada per l’Institut d’Estudis Penedesencs i Vinseum amb el suport del Memorial Democràtic.

El 9 de setembre, a les 19 h, tindrà lloc, en el marc de l’exposició, la conferència La segona república i les problemàtiques al món agrari a càrrec d’Andreu Mayayo, catedràtic de la UB. Posteriorment, hi haurà una taula rodona moderada per l’historiador Ramon Arnabat. Hi participaran els historiadors Ricard Conesa, Salvador Campamà, Núria Jané i Àngels Parés.

El 15 de setembre, els comissaris de l’exposició oferiran la conferència L’última defensa de Barcelona i itineraris de memòria democràtica al Penedès. L’avanç del front al Penedès durant la guerra civil va topar amb la última resistència de l’exèrcit republicà a les muntanyes d’Ordal. Avui, aquest lloc de resistència democràtica es converteix en espai de memòria, fruit del projecte de creació dels Itineraris de Memòria Democràtica del Penedès.

Una altra activitat en el marc de l’exposició serà el concert de Cesk Freixas Cançons d’ahir per la memòria d’avui, amb l’actriu Sílvia Montells. L’espectacle, que vincula cançons de Freixas amb peces de la Nova Cançó, es podrà veure el 16 de setembre, a les 19 h.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada