dimecres, 18 de gener del 2012

ERC i SI retreuen a Garzón les tortures a independentistes del 92



"És una persona de nefasta memòria per a l'independentisme català", afirma Anna Simó
e-notícies 17-1-12
ERC i Solidaritat han recordat les "tortures" a independentistes catalans l'any 1992. Preguntats sobre el judici que ha començat aquest dimarts a Baltasar Garzón, Uriel Bertran i Anna Simó han retret al jutge inhabilitat les detencions dels independentistes abans dels Jocs Olímpics de Barcelona. 
"ERC vol recordar que el senyor Garzón va ser condemnat pel Tribunal de Drets Humans europeu, l'any 1992, per la causa dels 17 independentistes que van patir tortures per part dels cossos de seguretat de l'Estat quan el senyor Garzón era el cap de l'Audiència Nacional", ha afirmat Simó.  

"El senyor Garzón és una persona de nefasta memòria per a l'independentisme català i entenem que en aquest cas especialment va actuar amb una dubtosa transparència", ha afegit abans de dir que "ens hauria agradat també que se'l jutgés per unes tortures als independentistes catalans abans dels Jocs Olímpics. Que cadascú assumeixi els seus actes". 

Per la seva banda, Bertran han comentat que "Baltasar Garzón va ser qui va ordenar la detenció d'independentistes catalans l'any 1992, independentistes que van ser torturats per les forces policials espanyoles, un Estat espanyol que posteriorment va ser condemnat pel tribunal d'Estrasburg precisament per aquestes tortures". 

"El senyor Garzón té una trajectòria absolutament irregular com a jutge espanyol i és normal que tard o d'hora acabi a la banqueta dels acusats", ha comentat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada