dissabte, 28 de gener del 2012

Exposició 100 anys d’anarcosindicalisme a Lleida

CGT Lleida 26 de Gener de 2012
Exposició 100 anys d’anarcosindicalisme Sala Montsuar de l’Institut d’Estudis Ilerdencs. Pl. Catedral s/n Lleida. Del 3 de febrer al 4 d’abril de 2012

Aquesta l'exposició organitzada per la Confederació General del Treball (CGT) i la Fundació Salvador Seguí (FSS), repassa cent anys d'aquest moviment sindical de caràcter revolucionari i orientació anarquista que lluita, no tan sols per la millora de les condicions laborals dels treballadors, sinó també per la revolució social entesa com l’exercici de la llibertat com un dret inalienable. El moviment va constituir a la península ibèrica una gran força revolucionària amb una intensitat sense precedents en cap altra part del món. Aquesta mostra explica el fenomen i reconeix els i les militants del moviment.

A través d'una selecció de premsa, llibres, cartells i documents d'arxiu, recorda els seus protagonistes, evoca l’obra anarcosindicalista, recupera la seva memòria i reivindica la seva vigència. L'exposició situa cronològicament el visitant des dels principis filosòfics al present d’aquest fenomen, a través de quatre etapes diferenciades per colors: verd 1910-1931, violeta 1931-1939, marró 1939-1975 i vermell 1975-2010, amb un discurs gràfic que conclou amb imatges de l'actualitat sindical. A cada etapa s'acompanya una cronologia i una llista de 25 noms de destacats i destacades militants, constituint un total de 100 noms, per a un centenari, així com documentació original significativa de cada època que es mostra emmarcada entre parets i aparadors.

L’exposició es podrà visitar a Sala Montsuar de l’Institut d’Estudis Ilerdencs del 3 de febrer al 4 d’abril de 2012. La inauguració es farà el divendres, 3 de febrer, a les 19 hores. El mateix dia, a les 11 h, es farà una visita guiada per a periodistes a càrrec dels comissaris de l’exposició Rafael Maestre i Cristina Escrivà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada