divendres, 28 de setembre del 2012

Presentació del llibre “Quan els obrers van ser els amos” de Xavier Vinader

28/9/12 Biblioteca del Pavelló de la República
El proper dimecres dia 3 d’octubre, a les 19:30 hores, tindrà lloc, a la sala d’actes de Comissions Obreres de Catalunya (Via Laietana, 16 de Barcelona) la presentació del llibre Quan els obrers van ser els amos: una setmana de vaga general política a Sabadell el febrer de 1976, del periodista Xavier Vinader i Sànchez.
La darrera setmana demes de febrer de l’any 1976, quatre mesos després de la mort del dictador Franco, els obrers van ocupar els carrers de Sabadell. La vaga general va ser la resposta ciutadana contra l’abús de poder del règim feixista. La població que volia recuperar les llibertats i exigia l’amnistia per a tots els exiliats i detinguts polítics.
Amb un pròleg de Xavier Domènech Sampere, el llibre inclou més de 50 pàgines de documents originals, retalls de premsa oficial i clandestina i fotografies de l’època.
L’acte compta amb la col·laboració, entre d’altres, del Centre d’Estudis Històrics Internacionals-Pavelló de la República de la Universitat de Barcelona i de la Fundació Bosch i Cardellach de Sabadell, i hi intervindran el Molt Hble. senyor Jordi Pujol i Soley, el secretari general de Comissions Obreres de Catalunya Joan Carles Gallego, la presidenta d’Omnium Cultural Muriel Casals, el doctor Borja de Riquer, catedràtic d’Història Contemporània a la UAB, José Luis Valdivieso, dirigent de CCOO i membre de la Comisión Inter-ramos, l’editor Lluís Pagès, l’autor del llibre Xavier Vinader, i Jaume Busqué, coordinador de l’edició.
 
Us hi esperem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada