dimarts, 18 de maig del 2010

Comunicat de la Comissió de la Dignitat davant 2ª fase retorn


18.5.2010
La Comissió de la Dignitat saluda l'anunci per part del Govern espanyol del retorn d'una part dels documents de caràcter privat -ciutadans particulars, sindicats, partits i sindicats de tota mena-que van sortir de Catalunya ara farà setenta-un anys.

Hem de remarcar, però, que es una vergonya que havent estat aprovada la llei fa pràcticament cinc anys -l'any 2005- encara ara no s'hagi acabat la restitució. La causa és l'actitud obstruccionista i gasiva que ha fet el Ministeri de Cultura que ha fet que cada part s'hagués de discutir. Més que un col·laborador i complidor de la Llei, el Ministeri actua com qui li sap greu complir aquest acte de justícia envers Catalunya i les entitats i
persones que van ser víctimes d'aquell espoli.

Ara encara manca molta part dels documents que corresponen als fons de Lleida, Madrid i Vinaròs a banda de totes les publicacions, revistes i diaris. Els cartells, entre els que hi ha els de l'enyorat Carles Fontserè- una trentena de banderes i els tampons d'entitats i la Generalitat. Queda per tant molta feina per fer que si el Ministeri no hi posa entrebancs com ha fet fins ara, pot estar llest en sis mesos com a màxim.

La Comissió de la Dignitat seguirà amatent al procés fins que sigui retornat el darrer dels papers i llavors la Generalitat els pugui retornar als seus legítims propietaris. Llavors podrem dir que haurem acabat la feina. Volem remarcar, però, davant d'opinions incrèdules i desencisadores que sorgeixen, que si avui rebem aquests documents i en els propers mesos podrem dir que els hem recuperat és per la voluntat i tenacitat del nostre poble que no ha volgut renunciar a aquest acte de reconeixement i justícia. Hem d'estar satisfets i saber que som tots nosaltres que ho hem obtingut perquè ens hem volgut fer respectar davant de la incomprensió i desmenjament de l'Estat espanyol.

Secretariat de la Comissió de la Dignitat. Barcelona i València.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada