divendres, 14 de maig del 2010

Convocatòria premsa, Acte Institucional de la Comunitat Palestina de Catalunya


La Comunitat Palestina de Catalunya us emplaça a assistir al següent acte institucional:

Commemoració de la 'Naqba' palestina i entrega del primer 'Premi Esperança' a l'activisme en favor dels drets del Poble Palestí.

-Tindrà lloc a la Sala Cotxeres del Palau Robert de Barcelona el proper DIVENDRES 14 de maig a les 19 HORES.

-Hi intervindran la presidenta de la Comunitat Palestina de Catalunya, Salam Almaslamani, el secretari general d'Interior i Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya, Joan Boada, l'exvicepresidenta del Parlament Europeu i activista en favor del Poble Palestí, Luisa Morgantini, i un supervivent de la Naqba, forçat a marxar de casa seva quan era un nen, Khalil Hinno.

- A més, també hi assistiran l'ambaixador palestí a Madrid i representants de les principals forces polítiques presents al Parlament de Catalunya, a més d'altres personalitats del món de la cooperació i la societat catalana.

LA NAQBA, EL DESASTRE PALESTÍ

La Naqba (desastre) commemora l'inici oficial de l'exili del poble palestí a partir de la creació de l'estat d'Israel el 15 de maig del 1948. Des de la data assenyalada, desenes de milers de palestins van haver d'abandonar les seves llars per buscar refugi, forçats per l'aparell militar sionista. A més, 530 pobles, emplaçats estratègicament, van ser despoblats i totalment arrassats. Va ser l'inici de la diàspora palestina, que continua viva avui als territoris palestins ocupats de Cisjordània i Gaza, als països àrabs de la zona i a la resta del món.

PREMI ESPERANÇA

La Comunitat Palestina de Catalunya instaura a partir d'aquest any el 'Premi Esperança' per destacar la feina tant d'individus com de grups organitzats en favor del poble palestí. Els primers premiats seran:

-Maria del Mar Fernandez: La Maria del Mar, de 66 anys, s'ha destacat els darrers anys pel seu activisme actiu en favor del poble palestí. Concretament, des del 2005, ha participat en caravanes internacionals per Palestina, ha fet campanyes in situ de resistència no violenta a la ocupació militar d'Israel a Cisjordània, ha participat en el trencament del bloqueig de la Franja de Gaza. Per aquest fet, se li va concedir la nacionalitat palestina i se la va anomenar ambaixadora de bona voluntat. Durant el seu intens treball al costat dels palestins, la Maria del Mar ha resultat ferida en més d'una ocasió pels soldats israelians.

-Plataforma Aturem la Guerra: La Plataforma agrupa centenars d'associacions, partits i sindicats i treballa per la pau i la no violència al món. Des de la seva fundació, amb motiu de la guerra d'Iraq del 2002, la plataforma s'ha destacat pel seu paper en denunciar les polítiques de l'Estat d'Israel i per col·laborar activament en les múltiples formes en que la societat catalana ha expressat la seva solidaritat amb el poble palestí.

Per més informació i concertar entrevistes amb la Maria del Mar o la Luisa Morgantini, truqueu a l'Àlex al 671 869 616 o a la Casa Palestina al 93 218 72 48 Gràcies

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada