dissabte, 1 de gener del 2011

Estimat Alvaro:



En aquesta decada que comença, i tantes expectatives que solem tenir quan comença un nou any... no estaras amb nosaltres...mai més podrem gaudir de la teva compaynia...et vaig conèixer menys del que hagués desitjat...quant et vaig trobar a faltar en les reunions...
Alvaro, ja no podré aprendre de tu més que amb el teu exemple, quantes coses m'he perdut...mai podré oblidar una frase teva quan vas dir que seguirias concentrante per l'anul·lació de les condemnes encara que fossis sol enrotllat en la pancarta...
Alvaro, ho saps i ho vas saber, no ho anem a deixar; alli seguirem cada mes per tu i per tots els altres...més orfans...

Fins a sempre company

T'ESTIMEM!!!!


Alvaro Fernandez és membre de la Mesa de Catalunya d'Entitas Memorialistes pel Col·lectiu Republicà del Baix Llobregat i Ateos y Republicanos.


IN MEMORIAM ÁLVARO FERNANDEZ ALONSO, RESISTÈNCIA ANTIFASCISTA

Després de meditar-lo bastant i no per iniciativa pròpia, sinó coaccionat pel càncer que venia rendint-li com enemic implacable, Álvaro va fer les seves maletes ahir a la nit. No va llençar la tovallola, la hi va llevar de la mà qui aviat li farà escac al rei. Comencem el 2011 amb el soroll del cristall a la veu de SALUT! en molts idiomes i llocs en honor del nostre camarada, company i abans de res amic. Un brindis per la seva vida, que tant ens enorgulleix haver compartit amb ell.

Álvaro és un lluitador antifeixista, un defensor del dret dels pobles a la seva independència, un anticapitalista, un militant dels drets humans, enarborant la bandera de la justícia per a totes les víctimes del franquisme sense descans. Un ateu generós que ha donat el seu cos a la ciència i no a Déu. I un republicà amb solament un cel, el de la Veritat, la Justícia i la Reparació i una terra de solidaritat. I diem és perquè per a nosaltres sempre estarà present, més enllà del dia de la nostra victòria.

Álvaro va ser ex-militant del FRAP i del PCE-ML. Va conèixer aviat la Direcció general de Seguretat i les presons franquistes. Va lluitar en la clandestinitat i va saber d'exilis combatents. Va dedicar tota la seva vida a derrotar al feixisme i els seus efervescents pòsits, fins al seu últim alè. Ara estarà per sempre del costat dels absents que eternament perviuen, al costat dels seus camarades Xosé Humberto, José Luis i Ramón.

Creiem que aquesta nota per a compartir amb tots vosaltres la notícia de la seva marxa hauria estat del seu gust, lluny de massa afalac personal del que no era molt amic i prop del seu humor llençant a negre, del seu temperament directe i generós i de les seves ganes de viure per a combatre la injustícia.

Va tancar la porta rere seu satisfet de saber-se estimat per la seva companya, pel seu fill i pels seus amics, i tranquil perquè el seu testimoni està fora de perill i la seva lluita seguirà a través de les nostres veus.

Salut Álvaro!

Col·lectiu Republicà del Baix Llobregat
1/1/2011
--------------------------------------------------------------------------

Amics i companys,

Aquesta notícia ens ha causat molta sorpresa, encara que esperada, preguem feu arribar a la família el nostre sincer condol, sempre estarà en el nostre record, que en pau descansi, però s'ha marxat sense veure la rehabilitació dels quals van sofrir aquells judicis sumaríssims militars franquistes, a pesar de la lluita que va desenvolupar en el transcurs de l'actual i suposada democràcia que estem patint a causa de la covardia dels polítics que es proclamen d'esquerres.

Si teniu previst fer algun acte a la seva memòria, podeu contar amb nosaltres.

Adéu amic Álvaro.

Pere Fortuny i Velázquez
President de l'ASSOCIACIÓ PRO - MEMÒRIA ALS IMMOLATS PER LA LLIBERTAT A CATALUNYA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada