dijous, 27 de gener del 2011

Concert-presentació Euskal Memoria

El proper dia 28 de gener, divendres, a les 20h, concert-presentació d’Euskal Memoria a l’Euskal Etxea de Barcelona, a càrrec de l’escriptor Joxean Agirre i el cantautor Fermin Balentzia. Així és com explican els d’Euskal Memoria els seus objectius: El projecte Euskal Memòria vol donar un salt avanci precisament en l’àmbit de la recuperació de la nostra història. En aquest exercici col•lectiu és imprescindible teixir una xarxa eficaç per aportar i rebre, així com per garantir el treball de recopilació i divulgació de tota la informació recaptada. La iniciativa Euskal Memòria vol convertir en realitat aquest exercici col•lectiu, poble a poble, sector per sector, de recuperació de la nostra arrel històrica. Un esforç que desplegarem a poc a poc, però donant passos decidits i determinants en el camí emprès.

Els nostres objectius, àdhuc sent a llarg termini, volem concretar-los pas a pas des d’ara mateix. D’una banda, anem a estructurar el treball de recopilació sobre el qual documentar la nostra base històrica. Dit d’una altra manera, desplegar una xarxa d’informació àmplia, popular i participativa, que ens permeti construir la nostra pròpia perspectiva. La fi seria crear i consolidar un centre de documentació permanent en un futur proper. Mentre, seguirem donant passos en aquesta adreça, com el treball de documentació per al llibre “No les bastó Gernika” ens està mostrant.

D’altra banda, ens sembla molt important traslladar a la societat el nostre treball. Per a això, una de les tasques d’aquesta xarxa ha de ser, necessàriament, divulgativa. Mentre que el nostre Poble només guanyarà en consciència de si mateix coneixent la seva pròpia història, i dotant-se d’un punt de vista propi per forçar el canvi, cal aprofundir en el treball ideològic i social, des d’una metodologia oberta, participativa i dotada de múltiples recursos


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada