dimarts, 18 de gener del 2011

Cicle sobre memòria històrica a l'Euskal Etxea


Benvolgut company, benvolguda companya,

A continuació t’informem sobre les activitats del cicle “Ez Ahaztu / No Oblidem” que començarem la setmana vinent. Creient que és del teu interès, ens acomiadem agraint la possible difusió que puguis fer.

22 ds 20h

Teatre El goig a Sant Pancraç

Gratuït

Una obra de teatre per a adults que tracta d’aquells lluitadors tan nostres i que tant han sofert l’oblit històric: els maquis. És un monòleg en primera persona, d’un maqui, un lluitador anònim. Ara que ja han passat molts anys de allò que va viure, ara que sap que està en els seus últims moments de vida, decideix trencar el seu silenci i explicar la història. Una vida plena de lluita i sofriment. Un relat cru on la màgia del so de l’acordió diatònic en directe, farà viatjar el públic a aquells temps històrics. Una història d’històries; on Massana, Sabaté, Caracremada, Faceries i d’altres maquis reconeguts prendran el protagonisme en veu d’aquest maqui que se’ns presenta com a narrador de la seva pròpia biografia: el Gall Roig.

Un personatge creat per rendir homenatge a tants lluitadors que han quedat en l’anonimat.

28 dv 20h

Concert – presentació Euskal Memòria
A càrrec de Joxean Agirre i Fermin Balentzia

Gratuït


El projecte Euskal Memòria vol donar un salt endavant en l’àmbit de la recuperació de la història basca. En aquest exercici col·lectiu és imprescindible teixir una xarxa eficaç per aportar i rebre, així com per garantir el treball de recopilació i divulgació de tota la informació recaptada. La iniciativa Euskal Memòria vol convertir en realitat aquest exercici col·lectiu, poble a poble, sector per sector, de recuperació de la nostra arrel històrica. Un esforç que estan desplegant a poc a poc, però donant passos decidits i determinants en el camí emprès.

A continuació el cofundador d’Euskal Memoria i cantautor Fermin Balentzia oferirà un concert.

29 ds 20h

Teatre Rojas
5 amb consumició (socis gratuït)


L’associació Capficats ha organitzat l’obre de teatre Rojas. Aquesta és una obra que explica la història d’unes noies que van ser empresonades per la repressió de la dictadura de l’exèrcit franquista. Capficats ha adaptat el guió per presentar-ho en LSC (Llengua de signes catalana) i Visual Virtual.

11 dv 20h

Documental:  Prohibido recordar-La carcel de Saturrarán


Sinopsi: han passat molts anys des que en 1944 es tanqués la presó de dones de Saturrarán. Gràcies a la gent que està treballant en la recuperació de la memòria històrica, a poc a poc es van aclarint molts punts negres de la Guerra Civil. Encara així, el silenci segueix regnant. Encara són molts els oblidats i queda molt per recordar...


CENTRE CULTURAL EUSKAL ETXEA
Placeta Montcada 1-3
08003 Barcelona
Tel.-93.310.22.00
Fax.-93.268.40.80

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada