dissabte, 15 de gener del 2011

El nostre darrer web: "Les últimes detencions del franquisme a Manresa (octubre-desembre 1975)"


El nostre darrer treball és el web "Les últimes detencions del franquisme a Manresa (octubre-desembre 1975)", que aporta nombrosa informació sobre l’operació repressiva contra uns 25 militants antifranquistes de Manresa i Berga, vinculats a les Plataformes Anticapitalistes, al PSUC i a CCOO, cinc dels quals van estar empresonats durant prop de dos mesos.

El web -que ha rebut el suport del Memorial Democràtic- inclou:

- més de 10 hores d’entrevistes en vídeo a 30 víctimes, familiars i advocats;

- 60 documents, la meitat dels quals inèdits;

- 40 retalls de premsa;

- un text interpretatiu i crític sobre els fets;

- i un testimoni sonor d’un interès extraordinari: l'àudio parcial del míting que el PSUC va fer a Manresa el 3 de juliol de 1976, el segon acte d’aquestes característiques que realitzava el partit a Catalunya després de la mort de Franco.

Podeu veure el web en aquest enllaç:


El web es va presentar el passat 22 de desembre a l'Espai Memòries del Museu Comarcal de Manresa. L'acte va tenir la presència de Maria Jesús Bono, directora general de Memòria Democràtica, i Ignasi Perramon, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Manresa.

Durant la seva intervenció, Maria Jesús Bono va valorar molt positivament la tasca de la nostra Associació i, conscient que era probablement l'últim acte en què assistia com a directora general de Memòria Democràtica, va fer un balanç de la tasca realitzada aquests quatre anys pel seu departament i va remarcar la necessitat que el Memorial Democràtic segueixi el seu camí.

Aquí podeu llegir l'emotiva intervenció de Maria Jesús Bono.


Associació Memòria i Història de Manresa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada