dijous, 20 de gener del 2011

Exposición "Exercisis de Memòria a Lleida, Centre d'Art La Panera


Del 26 de gener al 24 d’abril de 2011

Aquest projecte s’inicia amb una infinitat de preguntes. Com es porta endavant el treball de fer memòria des de la pràctica artística? Quan es va iniciar aquesta tasca dins de l’art? Quins aspectes de la història, carregada de política, han atret més els artistes? Per què l’estudi del passat històric ha estat tabú durant molt de temps a l’Estat espanyol? Per passat històric entenem concretament el període comprès per la Guerra Civil i sobretot per les dècades en què el franquisme va exercir el poder i, amb ell, la repressió dels republicans, dels demòcrates i d’altres dissidents de diferents sectors de l’esquerra.

En aquest projecte s’ha buscat recollir algunes de les manifestacions que impliquen revisar la història des de la Guerra Civil i el franquisme, amb algunes al·lusions a temps més recents, en què se situaven els creadors artístics.

Aquest projecte no pretén tancar cap debat ni busca arribar a consensos o uniformitats, sinó, més aviat al contrari, intenta donar pas a discussions llargament postergades.

Francesc Abad, Joan Brossa, Marcelo Expósito, Rogelio López Cuenca, Ana Navarrete, Pedro G. Romero, María Ruido, Ana Teresa Ortega, Fernando Sánchez Castillo, Montserrat Soto i Francesc Torres

Comissariada per Juan Vicente Aliaga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada