diumenge, 1 d’abril del 2012

Curs sobre espais de memòria a les terres de Lleida

Organitzat pel Memorial Democràtic i el Departament d’Ensenyament, s’adreça a professors de secundària. El termini d’inscripcions ja és obert

Del 13 al 27 d'abril de 2012
Diferents llocs de la Xarxa d'Espais de Memòria (demarcació de Lleida)
El curs Espais de memòria a les terres de Lleida: un recurs educatiu és una activitat gratuïta i adreçada al professorat de ciències socials d’educació secundària interessat en l’ús didàctic d’espais emblemàtics de memòria relacionats amb la Segona República, la Guerra Civil i el franquisme a les terres de Lleida.

Tindrà lloc els dies 13, 18, 20, 25 i 27 d’abril. Ha estat organitzat pel Memorial Democràtic, el CESIRE-CERES i el Servei Educatiu del Segrià, aquests dos darrers dependents del Departament d’Ensenyament.

Durat el curs es visitaran diferents llocs de la Xarxa d’Espais del Memorial Democràtic a la demarcació de Lleida. Posteriorment, el professorat haurà de lliurar una proposta d’activitat didàctica a l’entorn d’un d’aquests espais.

Sessions programades:

Divendres, 13 d’abril
La Xarxa d’Espais de Memòria. A càrrec de Josep Calvet, tècnic del Memorial Democràtic, i Genona Biosca, professora de ciències socials. Presentació del llibre Corba de foc. El cap de pont de Balaguer (5è volum de la col·lecció 'Eines de Memòria', editada pel Memorial Democràtic), a càrrec de Rosa Solsona, coordinadora.

Dimecres, 18 d’abril
El Turó de la Seu Vella. A càrrec de Pep Tort, director del Consorci Turó de la Seu Vella, i Joan Sagués, professor d’història contemporània a la Universitat de Lleida.

Divendres, 20 d’abril
El cap de pont de Balaguer. El Merengue. A càrrec de Rosa Solsona, professora i coordinadora del llibre Corba de foc. El cap de pont de Balaguer, i Pol Galitó, historiador.

Dimecres, 25 d’abril
Aeròdrom d’Alfés. A càrrec de Pere Tardà, de Cat Patrimoni, i Xavier Reñé, historiador.

Divendres, 27 d’abril
Cementiri de Lleida. A càrrec de Conxita Mir, catedràtica d’història de la Universitat de Lleida.

Més informació:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada