divendres, 27 d’abril del 2012

No volem feixistes al Clot, a Barcelona, ni enlloc!

Manifestació per un #ClotSenseNazis i condemnant l’agressió nazi a Manresa del 23 de març

5 de maig · 11h · Mercat del Clot

Recentment s’ha descobert, al barri del Clot-Camp de l’Arpa, Barcelona, un ‘centre social’ de clara orientació feixista. En un començament es deia ‘Militia’; ara l’amaguen darrere el nom ‘Tramuntana’.

Ubicat al C/ Independència 333, el local s’inspira directament en Casa Pound, part d’un corrent del feixisme italià associat amb atemptats terroristes, i que admira Mussolini, el qual va bombardejar Barcelona durant la guerra civil. Casa Pound es dedica a captar joves mitjançant una oferta de música, beguda, activitats esportives, etc., igual que ho van fer les tropes d’assalt de Hitler als anys 30. Ara aquest local intenta aplicar la mateixa estratègia al barri del Clot.

Aquest centre social nazi l’impulsen dirigents de Plataforma per Catalunya (PxC), un partit feixista que es disfressa de demòcrata.

Tota l’experiència de centres d’aquest tipus demostra que fan augmentar la violència feixista i racista a la zona. Mentre existia un centre feixista en un barri del sud-est de Londres, els atacs racistes a la zona van pujar en un 210%. Un simpatitzant de Casa Pound, que freqüentava un centre com aquest, va cometre un doble assassinat racista a Florència el passat 13 de desembre.

No podem deixar que el feixisme arreli: ni al Clot, ni a Barcelona, ni enlloc. Cal una mobilització unitària, àmplia i ciutadana per fer fora aquesta amenaça feixista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada